Samen actief; ouder en kind

Televisie kijken, computerspelletjes spelen, 'wandelen' in de wandelwagen... Jonge kinderen bewegen tegenwoordig steeds minder.

Eén op de zeven kinderen is te dik. Door te weinig beweging, in combinatie met een verkeerd voedingspatroon, treedt bij steeds meer kinderen vanaf drie jaar overgewicht op. In de eerste drie levensjaren wordt hiervoor de basis dus al gelegd. Overgewicht is volksziekte nummer één aan het worden. Meer dan driekwart van de dikke kinderen wordt een dikke volwassene. Afvallen lukt bijna nooit. Voorkomen is beter dan herstellen!

Hoe meer beweging kinderen krijgen, hoe beter. Uw kind heeft elke dag minimaal 60 minuten aan beweging nodig. Het gaat hierbij om gewone, dagelijkse beweging als: fietsen naar school, wandelen met de hond, skeeleren en actief spelen. U kunt ook samen met uw kind bewegen. Om u op weg te helpen vindt u hieronder een aantal beweegtips voor ouders en kinderen gespecificeerd per seizoen: