Laatste nieuws

 
Finale Nationale Sport Week brengt Arnhem in beweging
15 maart 2012

De Gelderse finale van de Nationale Sport Week brengt Arnhem in beweging. Sportieve activiteiten, ambassadeurs, Gelderse verenigingen en een indrukwekkend podiumprogramma maken de Markt op 28 april the place to be. Sportgemeente van het jaar Arnhem organiseert de afsluiting in samenwerking met de provincie Gelderland, de Gelderse Sport Federatie en Sportbedrijf Arnhem.

Volgens sportwethouder Gerrie Elfrink is 2012 het jaar van de sport: “De titel van Oranje bij het EK Voetbal, 100 jaar Nederland Olympisch Comité, de Olympische Spelen; op Papendal Arnhem bereiden honderden topsporters zich voor op Londen. Het is het jaar van de sport in Arnhem, de sportgemeente van het jaar. In de Nationale Sport Week brengen we mensen in beweging om te gaan sporten. In Arnhem onder meer met de finale van Spel zonder grenzen en de verkiezing van de sportman, sportvrouw én sportvrijwilliger. Met de partners maken we er op 28 april één groot Gelders sportfeest van, waar verenigingen uit stad en provincie zich manifesteren.” 

Erik Lenseling en Gerrie Elfrink ondertekenen samenwerking sluiting NSW in Arnhem Erik Lenseling en Gerrie Elfrink ondertekenen samenwerking sluiting NSW in Arnhem. (Fotograaf: Mathilde Dusol)

Gedeputeerde Jan Markink die sport in zijn portefeuille heeft beschouwt de Nationale Sport Week als een goed initiatief om extra stil te staan bij sporten en actief bewegen. “Daar doen we in Gelderland graag aan mee. Samen maken we er een echte Gelderse Sport Week van. Onze ambitie is dat in 2016 75 procent van de Gelderse bevolking sport en/of beweegt. De Gelderse Sport Week is hiervoor een uitstekende aanjager. Gezamenlijk werken wij er hard aan om in elke Gelderse gemeente sportactiviteiten te organiseren tijden de Nationale Sport Week, zodat er de gehele week volop sport te beoefenen en te beleven is. Met sport halen we het beste uit Gelderland.”

Tijdens het NOC*NSF Sport Plein op 16 februari j.l. in Enschede werd officieel de handtekening gezet voor de sluiting van de Nationale Sport Week in Arnhem. Erik Lenselink, manager Sportontwikkeling van NOC*NSF: "Arnhem maakt hiermee haar titel 'Sportgemeente van het jaar' meer dan waar. Ook de provincie Gelderland geeft met de organisatie van de lokale Sportweek en landelijke afsluiting daadwerkelijk invulling aan de ambitie om van Gelderland een echte sportprovincie te maken. NOC*NSF is hier heel gelukkig mee. Arnhem en Gelderland zijn hiermee een voorbeeld voor de rest van Nederland."

Ook tips?

Hebt u nog tips? Laat 't ons weten! Tipfomulier >

Wist u dat?

U met 30 minuten aerobics 279 calorieën verbrandt!

Op sportief gebied je stem laten horen of je eigen idee inbrengen ?

whoZnext zorgt ervoor dat jij op ‘sportief gebied’ je stem kunt laten horen en jeeigen ideeën kunt uitvoeren. Overal. Op school, bij de sportvereniging of in de buurt.

Kom op met je sportideeën en regel samen met jouw whoZnext-team je eigen sport!