Laatste nieuws

 
'Doe de 360' clip hit op Youtube
19 maart 2012

‘Doede360’ is een hit op Youtube, al meer dan 220.000 keer is deze muziekvideo bekeken. In de clip staat een moderne dans met een 360°-sprong centraal, op muziek gezet door producer FS Green en de rappers Gino Pietermaai en BokoeSam. In de aanstekelijke videoclip springen veel bekende Nederlanders mee. Zo ontdek je tussen Marco Gerris (jury So you think you can dance) en zijn dansers bijvoorbeeld de voetballers Christian Eriksen, Luuk en Siem de Jong, acteur Charly Luske, oud-coach van Jong Oranje Foppe de Haan, zanger Ali B, schaatsers Stefan Groothuis en Koen Verweij, acteur Tygo Gernandt, zanger Ralf Mackenbach, SpangaS acteur Oscar Zeegers en rolstoelbasketballer Marc de Hond.

De 360°-sprong is een initiatief van NOC*NSF, tv-programma Het Klokhuis (NTR) en KVLO (Koninklijke Vereniging van Leraren Lichamelijke Opvoeding). Met de sprong wil de organisatie zoveel mogelijk jonge mensen massaal in beweging krijgen tijdens de Nationale Sport Week (21 - 28 april). Zo kunnen kinderen en jongeren met diverse ‘dansmoves’ een eigen choreografie samenstellen. Inmiddels wordt tijdens gymlessen de 360-sprong geoefend; en zijn scholen, kinderopvangcentra en gemeenten volop bezig hun eigen 360-dans te maken. En als genoeg kinderen en jongeren de song kennen en de sprong beheersen wordt tijdens de Nationale Sport Week en in het bijzonder op donderdag 26 april in het hele land een wereldrecord gevestigd.

Kijk op www.doede360.nl of kijk elke maandag om 18.25 uur naar Het Klokhuis Sportlab op Z@pp voor een voorproefje van de actie.

Over de initiatiefnemers
De KVLO bestaat dit jaar 150 jaar en zet zich al sinds de oprichting in voor bewegingsonderwijs in Nederland. NOC*NSF viert zijn honderdjarig bestaan. Samen met Het Klokhuis besloten beide in¬stanties hun jubileum te vieren met een feest van beweging: doede360! De actie ‘Doede360’ zamelt ook geld in voor het Jeugdsportfonds, zodat kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld op een sportclub kunnen.

Ook tips?

Hebt u nog tips? Laat 't ons weten! Tipfomulier >

Wist u dat?

U met 30 minuten aerobics 279 calorieën verbrandt!

Op sportief gebied je stem laten horen of je eigen idee inbrengen ?

whoZnext zorgt ervoor dat jij op ‘sportief gebied’ je stem kunt laten horen en jeeigen ideeën kunt uitvoeren. Overal. Op school, bij de sportvereniging of in de buurt.

Kom op met je sportideeën en regel samen met jouw whoZnext-team je eigen sport!