Laatste nieuws

 
Film volgt sporters op weg naar de Olympische Spelen
26 maart 2012

In haar nieuwste film Medailles & Spikes volgt de Arnhemse cineast Arjanne Laan atleten op weg naar de Olympische Spelen. Winnen en verliezen. Het uiterste vergen van je lichaam. Heldendom en de impact daarvan op jongeren. Het zijn allemaal aspecten die in de film aan de orde komen. 

“De financiering van de film is al bijna rond”, zegt de Arnhemse cineast Arjanne Laan op de baan van Sportcentrum Papendal, waar Nederlandse top-atleten klaar gestoomd worden voor de komende Olympische Spelen in Londen. ( “Het nationaal Mediafonds levert een financiële bijdrage, maar dat is nog niet voldoende. “Daarom ben ik een crowd funding actie begonnen. Sport- en filmliefhebbers en ieder die dat wil kunnen de film financieel ondersteunen en krijgen daarvoor al naar gelang de bijdrage een bronzen of gouden medaille, de DVD van de film of een vermelding als sponsor met een exclusief VIP arrangement naar de FBK Games waar de blade - runner Pistorius zal hardlopen.”

In de film Medailles & Spikes volgt Arjanne Laan vijf jonge Antilliaanse atleten. Alle vijf sporttalenten hebben de komende Olympische Spelen in Londen als inspiratiebron én hun held is de Antilliaanse sprinter Churandy Martina. “Ik heb een fascinatie voor de sprint. De menselijke kwetsbaarheid wordt in deze explosieve sport zichtbaar. In de sprint eis je het uiterste van je lijf. Ook mentaal moet je sterk worden en blijven. De menselijke kwetsbaarheid is in veel van mijn films een krachtig terugkerend thema. Het bedrijven van topsport op de atletiekbaan is een goede arena om dit te laten zien. Hensley Paulina, een van de talentvolle atleten, die Laan volgt in haar film, traint regelmatig op Papendal. Hij heeft de limiet voor de Wereldkampioenschappen Junioren in Barcelona 2012 gehaald. Arjanne: “Zullen dit soort jonge atleten in de harde Topsportwereld overeind blijven? Houden hun lijven het vol? Deze keer gaat het niet om economische achterstand, of negatieve gevoelens rond de Antilliaanse gemeenschap. Nee, het gaat om het ontstaan van sporthelden en het mooie is, die sporthelden zijn zijzelf.” 

Arjanne Laan 
Na haar opleiding aan de Kunstacademie ( ArtEZ) en de filmacademie Varan in Parijs zijn verschillende films van Arjanne Laan (internationaal) onderscheiden. Bekende films van haar zijn Sons of the Sea, Kaffee Powuzzie, De Vervalsing, Velo Negro en Mamme Calle (zie www.directorsguild.nl). Haar nieuwste film Medailes & Spikes moet deels gefinancierd worden met bijdragen van het publiek. 

Op www.CineCrowd.nl is haar project geselecteerd als een kredietwaardige film. Particulieren kunnen tegen een tegenprestatie een bijdrage geven van 25 oplopend tot 1000 euro. De teller staat op ruim 2300, het streven is 4000 euro. 

Informatie: 
SeriousFilm 
Koert Davidse; Arjanne Laan 
Mail: medals-spikes@kpnmail.nl 
CineCrowd: http://cinecrowd.nl/details.php?projectUid=aa3edb6f60b110366bed659774aefebdb982a090

Ook tips?

Hebt u nog tips? Laat 't ons weten! Tipfomulier >

Wist u dat?

U met 30 minuten aerobics 279 calorieën verbrandt!

Op sportief gebied je stem laten horen of je eigen idee inbrengen ?

whoZnext zorgt ervoor dat jij op ‘sportief gebied’ je stem kunt laten horen en jeeigen ideeën kunt uitvoeren. Overal. Op school, bij de sportvereniging of in de buurt.

Kom op met je sportideeën en regel samen met jouw whoZnext-team je eigen sport!