Laatste nieuws

 
Gelderland in teken sport tijdens Nationale Sport Week
16 april 2012

Heel Gelderland is van 21 tot en met 28 april in de ban van sport en bewegen. De Nationale Sport Week is in de gehele provincie zelfs omgedoopt tot Gelderse Sport Week. Gelderland laat hiermee zien bij uitstek een sportieve provincie te zijn.

Op zaterdag 21 april gaat de Gelderse Sport Week officieel van start in Doesburg. Met pannavoetbal, streetdance, basketbal en andere activiteiten is het sport wat de klok slaat op de Markt. De week die daarop volgt worden in heel Gelderland uiteenlopende sportieve activiteiten georganiseerd. Een compleet overzicht is te vinden op www.geldersesportweek.nl.

Sluiting in Arnhem
De landelijke sluiting van de Nationale Sport Week vindt dit jaar plaats in Arnhem.
Sportieve activiteiten, ambassadeurs, Gelderse verenigingen en een indrukwekkend podiumprogramma maken de Markt op 28 april the place to be. Sportgemeente van het jaar Arnhem organiseert de afsluiting in samenwerking met de provincie Gelderland, de Gelderse Sport Federatie (GSF)en Sportbedrijf Arnhem.

Fitste juf en meester van Gelderland
De GSF gaat tijdens de Nationale Sport Week op zoek naar de fitste juf en meester van Gelderland. Deelnemende leerkrachten worden door hun leerlingen onderworpen aan de ultieme fitheidstest: touwtjespringen. De juf en meester die het vaakst aaneensluitend kunnen touwtjespringen, zijn de winnaars. Deze winnaars worden op donderdag 26 april verrast door Jochem van Gelder die een mooie prijs uitreikt. Scholen kunnen zich nog aanmelden via www.geldersesportweek.nl.

Verenigingen
Ook Gelderse sportverenigingen worden in het zonnetje gezet. GSF verloot prijzen voor tijdens de Nationale Sport Week. Clubs maken kans op een gratis verenigingsscan ter waarde van 1800 euro of een van de KWD Sport waardebonnen (250, 150 of 100 euro). Ze hoeven hiervoor alleen aan te geven wat hun vereniging zo bijzonder maakt. Dit kan ook via www.geldersesportweek.nl.

Ook tips?

Hebt u nog tips? Laat 't ons weten! Tipfomulier >

Wist u dat?

U met 30 minuten aerobics 279 calorieën verbrandt!

Op sportief gebied je stem laten horen of je eigen idee inbrengen ?

whoZnext zorgt ervoor dat jij op ‘sportief gebied’ je stem kunt laten horen en jeeigen ideeën kunt uitvoeren. Overal. Op school, bij de sportvereniging of in de buurt.

Kom op met je sportideeën en regel samen met jouw whoZnext-team je eigen sport!