Laatste nieuws

 
Zaterdag 21 april start de Nationale Sport Week in Enschede
17 april 2012

Van 21 tot en met 28 april vindt de negende editie van de Nationale Sport Week plaats. In heel Nederland houden sportaanbieders via het aanbieden van duizenden sportactiviteiten open huis. De landelijke aftrap van een week lang gratis sporten en bewegen in het land vindt groots plaats in Enschede. Een waar sportfeest waarbij sport, show en entertainment centraal staan. Op 28 april wordt de Nationale Sport Week, die ondersteund wordt door 34 sportorganisaties, spectaculair afgesloten in Arnhem.

Op zaterdag 21 april is de gemeente Enschede het kloppend sporthart van Nederland. De Oude Markt, het Stationsplein, Kruispunt de Graaff, Het Ei van Ko en de Langestraat bulken van de sportactiviteiten. Op een groot podium op de Oude Markt worden sportacts en -demonstraties afgewisseld met optredens van diverse artiesten als Ralf Mackenbach (tevens ambassadeur) en de coverband The Tour. De ‘Verse Bazen Blockparty’ zorgt voor afwisselende en spectaculaire freestyle acts onder begeleiding van ambassadeur en rapper Brainpower.

Ambassadeurs sportief actief!
Ook de andere ambassadeurs van de Nationale Sport Week doen actief mee op de openingsdag. Zo ontsteekt Marco Borsato het ‘Olympisch Vuur’ met de Fakkelloop en geeft professioneel bokser Innocent Anyanwu een boksclinic. Peggy Vrijens verzorgt de warming-up, Hella van der Wijst gaat wandelen over de Cultuurmijl, Joris Putman pakt samen met vele Enschedeërs de fiets en Jochem van Gelder neemt de algehele presentatie op zich. Maar ook ambassadeurs Ellen Hoog, Monique Kalkman, Elsemieke Havenga en Oscar Zeegers zetten zich sportief in!

160 Sportgemeenten
Ook in de rest van het land leeft de Nationale Sport Week! 160 gemeenten organiseren een lokale Sportweek. Miljoenen mensen kunnen kennis maken met veel sport- en beweegactiviteiten in de buurt en georganiseerd door lokale sportverenigingen, sportclubs, sportbonden, bedrijven, het onderwijs, sportwinkels en andere sportaanbieders. Een aantal van de activiteiten wordt vereerd met een bijzonder en sportief bezoek van de Nationale Sport Week ambassadeurs.

Feestelijke finale in Arnhem
Op zaterdag 28 april wordt de Nationale Sport Week feestelijk en eveneens groots afgesloten in Arnhem met een geweldig podiumprogramma met o.a. een optreden van Ralf Mackenbach, The Tour en de Verse Bazen Blockparty onder begeleiding van Brainpower. Op en rondom de Markt zorgen tientallen activiteiten voor een sportieve beleving. Ambassadeur Bart Meijer zal als razende reporter de pleinactiviteiten verslaan, terwijl Innocent zijn boksskills laat zien en Peggy Vrijens en Monique Kalkman actief meesporten. De presentatie is in handen van Soundos El Ahmadi. Met een Fakkelloop van de 56 Gelderse gemeenten zal het Olympisch Vuur aan André Bolhuis, voorzitter NOC*NSF, worden overgedragen voor de Nationale Sport Week 2013. Het hoogtepunt van de dag is de uitslag van de recordpoging van de Doe de 360, waarvan het zwaartepunt ligt op donderdag 26 april. Hoeveel kinderen hebben we met de Doe de 360 tijdens de Nationale Sport Week aan het bewegen gekregen? Een sportieve en geweldige finale van een week lang sporten en bewegen in Nederland.

Ook tips?

Hebt u nog tips? Laat 't ons weten! Tipfomulier >

Wist u dat?

U met 30 minuten aerobics 279 calorieën verbrandt!

Op sportief gebied je stem laten horen of je eigen idee inbrengen ?

whoZnext zorgt ervoor dat jij op ‘sportief gebied’ je stem kunt laten horen en jeeigen ideeën kunt uitvoeren. Overal. Op school, bij de sportvereniging of in de buurt.

Kom op met je sportideeën en regel samen met jouw whoZnext-team je eigen sport!