Laatste nieuws

 
Toolkit 'Ouderbetrokkenheid en gezond gewicht' online beschikbaar
24 mei 2012

Hoe betrek je ouders van kinderen in de basisschoolleeftijd bij gezonde voeding en voldoende bewegen? De toolkit ‘Ouderbetrokkenheid en gezond gewicht’ is voor onderwijs- en zorgprofessionals een inspiratiebron die helpt bij het vergroten van de ouderbetrokkenheid.

Omdat ouders een grote rol spelen bij het ontwikkelen van een gezonde leefstijl van kinderen, is het belangrijk om hen te betrekken. Maar de praktijk wijst uit dat het soms lastig is om ouders te bereiken. De online toolkit ‘ouderbetrokkenheid en gezond gewicht’ is hiervoor een goede oplossing en richt zich specifiek op ouders met kinderen in de leeftijd van 4-12 jaar. Het gaat om concrete voorbeelden die u in uw werkzaamheden kunnen helpen ouderbetrokkenheid te vergroten. De toolkit bevat handige tips & trucs om ouders te betrekken bij voedings- en beweegactiviteiten op school en biedt materialen zoals: folders, voorlichtingsbijeenkomsten en dvd’s. Klik hier voor de toolkit. De toolkit is ontwikkeld op initiatief van het Convenant Gezond Gewicht.

Ook tips?

Hebt u nog tips? Laat 't ons weten! Tipfomulier >

Wist u dat?

U met 30 minuten aerobics 279 calorieën verbrandt!

Op sportief gebied je stem laten horen of je eigen idee inbrengen ?

whoZnext zorgt ervoor dat jij op ‘sportief gebied’ je stem kunt laten horen en jeeigen ideeën kunt uitvoeren. Overal. Op school, bij de sportvereniging of in de buurt.

Kom op met je sportideeën en regel samen met jouw whoZnext-team je eigen sport!