Laatste nieuws

 
Buitenspeeldag in Gelderland
12 juni 2012

Aankomende woensdag, 13 juni, is het de vierde Buitenspeeldag. In heel Nederland worden kinderen aangemoedigd buiten te spelen. De Gelderse Sport Federatie (GSF) heeft speciaal voor de Buitenspeeldag gratis spelkaarten beschikbaar gesteld voor basisscholen en kinderdagverblijven uit Gelderland. Op ruim 800 locaties in Nederland vinden buitenactiviteiten plaats en de kindertelevisiezender Nickelodeon gaat deze middag op zwart.

De GSF ziet graag zoveel mogelijk kinderen in beweging. Scholen en kinderdagverblijven konden via de website van de GSF gratis spelkaarten downloaden. Buitenspelen is voor kinderen een belangrijke manier om in beweging te komen. Op de kaarten worden spelletjes uitgelegd waarbij kinderen volop in beweging komen. Jeantine van Lokven van kinderopvang De Eerste Stap uit Wijchen vertelt: “De kaarten zijn bij ons al in de map met alle spellen opgenomen, nu alleen nog hopen op mooi weer voor woensdag, dan gaan ze zeker gebruikt worden!”. Samen met basisschool ’t Palet organiseert De Eerste Stap een Buitenspeeldag in Wijchen, compleet met springkussen en sumo-worstel activiteit.

Grootste Buitenspeeldag
Dit jaar organiseert Huessevents in Huissen de grootste Buitenspeeldag. Kinderen kunnen een klimwand beklimmen, beachvolleyballen, spijkerbroekhangen en op nog allerlei andere manieren buitenspelen op het Raadhuisplein en Aloysiusplein in Huissen. Naast het Buitenspelen staat de veiligheid van kinderen in het verkeer, hoog in het vaandel. Huessevents streeft ernaar een preventieve bijdrage te leveren aan een veilige leefomgeving voor kinderen.

Buitenspeeldag
De Buitenspeeldag is een initiatief van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), Jantje Beton, Veilig Verkeer Nederland (VVN), Scouting Nederland en Nickelodeon. Op deze manier proberen de organisaties kinderen in Nederland te stimuleren om buiten te spelen en te sporten. De Samenwerkende partijen roepen gemeenten, ouders, begeleiders, vrijwilligers van belangenorganisaties én het verenigingsleven op om in hun eigen buurt een leuk en actief programma voor kinderen te organiseren.

Ook tips?

Hebt u nog tips? Laat 't ons weten! Tipfomulier >

Wist u dat?

U met 30 minuten aerobics 279 calorieën verbrandt!

Op sportief gebied je stem laten horen of je eigen idee inbrengen ?

whoZnext zorgt ervoor dat jij op ‘sportief gebied’ je stem kunt laten horen en jeeigen ideeën kunt uitvoeren. Overal. Op school, bij de sportvereniging of in de buurt.

Kom op met je sportideeën en regel samen met jouw whoZnext-team je eigen sport!